27 Mar 2023

KAGİMER KADIN DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

24 Mart Cuma günü saat 14.00 te Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Merkezinde 80 katılımcı ile 5 hafta süren “Kadın Dijital Girişimcilik Projesi” adı altında 20 saatlik dijital okur yazarlık ve e- ticaret eğitimleri tamamlandı.  2022 yılında başlanılan  proje ile üniversitemiz,  içinde yaşadığımız toplumun refahı ve kadınların güçlenmesi adına toplamda 400 kadına bu eğitimler yolu ile ulaşmıştır.

Farklı yaş aralığından ve eğitim düzeyinden kadınların yeteneklerini işe dönüştürebilecekleri ve dijital mecralarda gelir elde etmelerini sağlayacak  proje dahilinde öncelikle dijital dünyada kadın olmak, e-ticaretin temelleri, marka oluşturma, dijital pazarlama, KOBİ- KOSGEB destekleri, ürün fotoğraflama, logo-ambalaj tasarımı, sosyal medyada satış teknikleri ve uluslararası e-ticaret kanalları (hipicon, etsy, shopfy, shopier vb ) kullanımı gibi başlıklarda eğitimler düzenlenmiştir.

Sertifika töreni Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik, Kagimer Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ve Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan erden’in açılış konuşması ile başlamıştır. Eğitime katılan kadınlar adına söz alan Aslı Güner, aldığı eğitimler ile işini büyütmek ve doğru stratejiler ile pazarlamak noktasında edindiği bilgilerden duyduğu mutluluğu iletti.

Projede gönüllü eğitmenlik yapan; Dr. Öğr. Üyesi Nilay Utlu, Dr. Öğr. Üyesi Emel Birol, Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ, Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, Öğr. Gör. Jülide Damadoğlu, Öğr.Gör. Sonad Tanyel, Öğr. Gör. Aslan Aydoğmuş, Öğr. Gör. Fatih Bingül’e plaket takdimi ve sonrası sertifika dağıtımı ile tören sona ermiştir.

 

Üniversitemiz bu proje ile 8 Mart 2023 tarihinde Kadın Dostu Markalar Platformu’nun “dönüşüm” teması ile çok özel farkındalık ödülleri çağrısında; İstanbul GEDİK Üniversitesi olarak, “hayat boyu öğrenme” ye inanmış, ülkelerin en önemli varlığı olan insan kaynağının niteliğinin yükseltilmesinde, kadınların ekonomiye kazandırılmasında önemli bir araç olduğu düşüncesiyle, yerel yönetimler ve STK’lar

İşbirliği halinde bu çalışmaları sürdürmek konusunda gösterdiği kararlılık  Kadın Girişimi ve Kadın Gücünün Desteklenmesi kategorisinde ödüllendirilmiştir.