10 Haz 2022

KAGİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin ŞİŞMAN TBMM KEFEK (Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) Alt Komisyonu Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz (KAGİMER) Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın -Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Çalıştayı” na katıldı. 8 Haziran 2022 Çarşamba günü TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda Kadın istihdamı, Girişimciliği ve Kooperatifçiliği alanında çalışan 30 akademisyen ve KEFEK Komisyon üyesi Milletvekilleri yer aldı. KEFEK Alt Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in yönetiminde 2 oturum halinde yapılan toplantının açılışı KEFEK Başkanı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal’ın komisyon olarak faaliyetlerini sunması ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, KAGİMER olarak cinsiyet eşitliği temelinde kadınların ekonomik hayatta güçlenmeleri ve girişimciliklerinin artırılması için yürütülen “Dijital Girişimcilik- E Ticaret Eğitimleri” projelerinden ve bunların yerel yönetimlerce desteklenen “Kadın Kooperatifleri” vasıtasıyla satışa dönüşmesi çalışmalarına dair görüşlerini ve saha deneyimlerini paylaştı. KAGİMER tarafından Pendik’te yürütülen Kadınların E Ticaret yolu ile ekonomiye katılımı ve kooperatiflerin etkinliğinin artırılması çalışmasının örnek model olması yönünde komisyon ile bilgi paylaşımının yapılması kararı alındı.  Çalıştay verimli geçen görüşmelerin ardından TBMM gezisi ile sona erdi.