14 Kas 2022

KAGİMER tarafından yürütülen “Kadınlar İçin Dijital Girişimcilik Seminerleri II” gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve Kartal Belediyesi işbirliği protokolü çerçevesinde Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) tarafından yürütülen “Kadınlar İçin Dijital Girişimcilik Seminerleri II” 12-26 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz Öğr. Gör. Aslan Aydoğan’ın “Sosyal Medya Kullanımı ve Satış Teknikleri”, Lodestarbs Kurucusu/Girişimci Danışmanı Dr. Naci Adalılar’ın “Kadın Girişimci Kobi&Kosgeb Destekleri” ve Penna Ajans sahibi Çağatay Sayışman’ın da “Dijital Pazarlama ve Satış Platformları” başlıklı eğitimleri her yaştan girişimci kadınların ilgisini görmüştür. Girişimciler ile yürütülen birebir çalışmalar sonrası “danışmanlık hizmetleri verilmesi” yönünde yoğun bir talep ortaya çıkmıştır.  Bu talep doğrultusunda, kadınların ekonomide güçlenmesi ve dijital girişimcilik faaliyetlerinde hız kazanmaları amacıyla Kartal Belediyesi Hürriyet Kültür Merkezinde ücretsiz danışmanlık hizmetleri verilmeye başlanmıştır. KAGİMER Yönetim Kurulu’dan Dr. Öğretim Üyesi Nilay Utlu’nun gönüllü desteğiyle her hafta Çarşamba günleri girişimci kadınlarla buluşmalar bu merkezde devam etmektedir. İhtiyaç duyan herkes bu destekten faydalanabilmektedir.