Kariyer Zirvesi 2017 Gerçekleştirildi
İstanbul Gedik Üniversitesi Kariyer Zirvesi 2017, Alanlarında Başarıya Ulaşmış Liderleri Öğrencileri ile Buluşturdu
İstanbul Gedik Üniversitesi Kariyer ve Rehberlik Merkezi tarafından bu sene ilki düzenlenen Kariyer Zirvesi 2017, 26 Nisan 2017 tarihinde; Dünyadaki gelişmeler ve konuşmacıların iş ya da akademik kimlikleri ile baktıklarında; yakın gelecekte iş dünyasına katılacak nitelikli mezunlara yönelik ufuk ve yönlendirici nitelikte katkı ve deneyimlerinin paylaşılmasıyla İstanbul Gedik Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Zirve’de, Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademik hayatta başarılara imza atmış kıymetli akademisyenler hikâyelerini öğrenciler ile paylaştılar.
İstanbul Gedik Üniversitesi Kariyer ve Rehberlik Merkezi Müdürü Merve Mandal, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’in açılış konuşmalarıyla başlayan zirve’de Nitelikli İş Gücü, Farklılık, Deneyim, Jenerik yetkinliklerin önemi ve Rekabet konuları ön plana çıktı. Hülya Gedik “ İş hayatında başarı hayattaki hataların toplamıdır, önemli olan hatalardan ders çıkartmak ve tekrarlamamaktır” diyerek başladığı konuşmasında öğrencilik döneminin kişinin kendisine en çok yatırım yapacağı dönem olduğunu belirtti.
İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlük Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Mustafa Koçak’ın moderatörlüğünde 4 oturumlu olarak gerçekleştirilen zirve’de; Yeni Jenerasyon Üretim Sektöründe Kariyer, Kariyer Planlamada Stratejik Adımlar, Kariyer Planlamada Yeni Ufuklar, Yeni Fırsatlar ve İş Hayatında İletişim’in PIN Kodları panel başlıkları alanında uzman kişiler tarafından anlatıldı.
Zirve’nin ilk oturum konuşmacısı Arçelik Ürün Yönetimi Direktörü Dr. Cemil İnan “Bana Farkını Anlat” başlığıyla kendi deneyimlerinden yola çıkarak eğitimden profesyonel hayata geçişteki kariyer gelişim sürecini öğrencilerle paylaştı. Girişimciliğin önemine değinen İnan, hikaye’nin bir ürünün satışındaki etkisinden bahsederek, girişimcilik anahtarının fark yaratmak ve risk almak olduğunu belirtti. Endüstrinin başlangıcından gelişim tarihine kadarki sürece de kısaca değinen Dr. Cemil İnan, küresel ölçekte gelişen teknolojilerden ve Endüstri 4.0’a bu süreci gerekli kılan sebepleri anlattı. Oturumun ikinci konuşmacısı Altınay Robot Teknolojileri Proje Satış Direktörü Can Gürcan ise Altınay Robot Firması olarak gerçekleştirdikleri robotlu otomasyon hizmetleri, Ar-Ge çalışmaları ve Ulusal Robot Teknolojilerinin Gelişiminden bahsetti.
İkinci oturumda söz alan Emta Enerji Genel Müdürü Orkun Özgencil, Kariyer Planlama üzerine yaptığı konuşmasında askeri bir eğitim sürecinden sivil hayata geçişini ve profesyonel hayatındaki stratejik öneme sahip dönemlerini öğrenciler ile paylaştı. Risk alabilmek, Network, Doğru Hedef ve bu hedef yolunda çok çalışmanın başarı kazanmakta önemli anahtar kelimeler olduğunu söyleyen Özgencil, “iş hayatında motivasyon ve cesaret kadar şansta önemlidir” dedi.
Üçüncü Oturumun ilk konuşmacısı Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekan V. (MIT Emeritus Profesörü) Prof. Dr. Nihat Berker kendi eğitim ve kariyer hayatından verdiği örneklerde Akademik Hayatta Israr ve Azmin kendi alanında getirdiği başarılarından bahsetti. Öğrencilere “en büyük göreviniz kendinize göreviniz – Mutlu olmak – Başarılı Olmak” diyen Berker, eldekilerle yetinmeyip, kişinin sahip olduğu yetkinlikleri sürekli olarak geliştirmesinin ve öncelikli olarak kendisiyle yarışarak yeni ufuklara doğru gitmenin başarıdaki en önemli anahtar olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Nihat Berker’den sonra söz alan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Fizik Profesörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, bilim insanı olma yolunda eğitim ve akademik hayatta yaşadığı samimi ve mütevazi deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere istedikten sonra başarılmayacak hiçbir şey olmadığını da hatırlatan Feyiz, hayatta karşılaşılan zorlukların da başarı kazanmakta gerekli ve motive edici adımlar olduğunu hatırlattı.
Son Oturumun konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gurbet Altay ise öğrencilere iş hayatının zorluklarını ve karşılaşılan zorlukların üzerinden gelmekte iletişimin öneminden bahsetti. İletişimin ilk olarak kişinin kendisinden başladığını söyleyen Öğr.Gör. Gurbet Altay, gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta olaylara nasıl bakarsanız öyle görürsünüz, önemli olan sorunları büyütmek yerine, sadeleştirmek basite indirgemek ve üstesinden gelmektir dedi.
Zirve belirlenen amaca ulaşarak etkin ve verimli şekilde gerçekleşmiş ve konuşmacılara katkılarından sonra sunulan plaket töreni ile sonra sona erdi.