11 Tem 2016

Kaynak Teknolojisinde Verilen İlk ve Tek Uluslararası Türk Ödülü

Kaynak Bilim ve Teknolojisinde Verilen İlk ve Tek Uluslararası Türk Ödülü

Halil Kaya Gedik Ödülü’ne bu yıl Japon bilim adamı Dr. Tokihiko Kataoka layık görüldü.

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Eğitim Vakfı sponsorluğunda her yıl kaynak bilimi, teknoloji ve eğitimi alanında önemli çalışmalara imza atmış uzman kişilere delegasyon üyelerince yapılan oylama sonucunda verilen “HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ”, kaynak sektöründe ve akademik alanda ilk ve tek uluslararası Türk ödülüdür.

HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin ilk kaynak mühendislerinden ve Gedik Kaynak’ın (1963) kurucusu ve hayırsever işadamı merhum Halil Kaya Gedik’in adını yaşatmak üzere IIW (Uluslararası Kaynak Enstitüsü) tarafından verilmektedir.

Ödülü bu yıl kaynak bilim ve teknolojisinin gelişimine verdiği desteklerden dolayı JFE STEEL firması Kaynak ve Mukavemet Araştırma Departmanından Japon bilim adamı Dr. Tokihiko Kataoka almaya hak kazandı.

Dr. Kataoka ödülünü bu yıl 10 – 15 Temmuz tarihleri arasında 69.’su Melborne Avustralya’da gerçekleştirilmekte olan 2016 IIW Yıllık Toplantısı ve Uluslararası Konferansı Gala Yemeğinde Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IIW Vice Presendent’i Hülya Gedik’in elinden aldı.

HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ ilk olarak 2013 yılında Japon bilim adamı Hideyuki Yamamoto’ya 2014 yılında İsveç Kaynak Eğitim ve Sertifikalandırma Ulusal Yetkili Kurumunun (ANB) CEO’su Lars Johansson’a 2015 yılında ise A.B.D Colorado Maden Okulu – Kaynak Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Direktörü Amerikalı Prof. Dr. Stephen Liu’ya verilmişti.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?