9 Haz 2016

Kaynak Tellerinin Geliştirilmesi Projesi Açılış Toplantısı

“Yüksek Kaynak Özelliklerine Sahip Nano Partikül Alaşımlı Özlü Kaynak Tellerinin Geliştirilmesi” Açılış Toplantısı

Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı kapsamında “Yüksek Kaynak Özelliklerine Sahip Nano Partikül Alaşımlı Özlü Kaynak Tellerinin Geliştirilmesi” projesi açılış toplantısı 31 Mayıs – 01 Haziran 2016 tarihlerinde Almanya’nın Cottbus şehrinde Brandenburg Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Projede Gedik Üniversitesi, Brandenburg University of Technology Cottbus – Senftenberg, Almanya ve Saint Petersburg State Polytechnical University, Rusya yer almaktadır. Toplantıya Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sunullah Özbek ve Gedik Holding CEO’su ve Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Rektör Danışmanı Dr. Mustafa Koçak katılım sağladı.

Projenin amacı, kaynak ve onarım teknolojileri geliştirmek için nano teknoloji ile üretilen çeşitli katkı bileşenleri içeren yeni özlü kaynak telleri (Flux Cored Wires /FCW) geliştirmektir.