31 Mar 2016

Kentsel Dönüşümün Uygulamalı Örnekleri

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi – Mimarlık Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Tasarım Buluşmaları 05’ etkinliğinin konuğu Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Sezayi KÖSE olmuştur.

29 Mart 2016  tarihinde Kartal Yerleşkesi B blok -1.kat Konferans Salon’unda saat gerçekleştirilen konferansta, konuğumuz Sezayi KÖSE ‘Kentsel Dönüşüm Uygulama Örnekleri: Esenler Örneği’ konulu sunumunu yapmıştır. İnsanların yaklaşık %30’ unun sağlıklı evlerde, %70’ inin sağlıksız evlerde oturduğu Esenler semtinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesinde; ruhsatsız, depreme dayanıksız ve hasarlı yapılar tespit edilerek semtin ihtiyacına göre master plan ölçeğinde proje hazırlanmıştır. Bölgede, tüm sakinlerin hakları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edilmektedir. Konferansla ilgili görsellerin yer aldığı posterler, B Blok Sergi Salon’ unda sergilenmiştir.