8 Oca 2024

Low-Code Etkinliğimiz Başarı ile Tamamlandı!

Üniversitemiz Bilişim Teknolojileri Kulübü’nün ev sahipliğinde 6-7 Ocak tarihlerinde düzenlenen Low-Code etkinliğimizde, geleceğin yazılım geliştirme trendlerini keşfettik. Etkinliğimize katılan öğrencilerimizle birlikte, Vatandaş Geliştirici (Citizen Developer) dünyasına heyecan verici bir yolculuk gerçekleştirdik. Low-Code platformlarının uygulama geliştirme sürecinde yakın gelecekte üstlenebileceği kilit roller hakkında bilgi edindik.

Etkinlikte Neler Öğrendik?

• Vatandaş Geliştirici kavramının ne anlama geldiğini öğrendik.
  • Low-Code ile uygulama geliştirme avantajlarını keşfettik.
  • Etkinliğimizin ilk gününde az kodlu uygulama geliştirme platformu Kuika yazılım ile web ve mobil uyumlu uygulama tasarımları oluşturduk.
  • İkinci gününde ise oluşturduğumuz tasarımların Low-Code kullanarak kodladık.

Etkinliğin Gerçekleşmesinde Destek Sunan:

• Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Feridun Özçakır’a
  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Reyhan Başbayram’a
  • Dr. Arzu Kilitci Calayır’a
  • Eğitmenlerimiz İbrahim Halil Özdemir ve Simay Horasanlı’ya gönülden teşekkür ederiz.