12 Ağu 2020

İstanbul Gedik Üniversitesi Kültür Yayınları Serisinin Lozan Konulu İlk Konferansı Gerçekleştirildi

Öğrencilerinin iyi bir hukukçu kimliği edinmesinde, dersler dışında farklı disiplinlerden beslenerek, özellikle sanat ve kültür alanında da birikimlerin artırılması, hukuka dair kültürel bir derinlik kazanılması İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ana hedeflerinden biridir. Bu kapsamda ilkinin Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümü münasebetiyle düzenlendiği “İstanbul Gedik Üniversitesi Kültür Yayınları” serisine devam edilecektir.

İstanbul Gedik Üniversitesi Kültür Yayınlarının ilki fakültemiz öğretim üyeleri Sn. Prof. Dr. Berin Ergin ile Sn. Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çekiç tarafından, 24 Temmuz 1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşmasıyla elde edilen kazanımları değerlendirmeye yönelik bir konferans ile hayata geçirilmiştir. Konferansta Lozan Barış Antlaşması tüm boyutlarıyla masaya yatırılmıştır. Sn. Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çekiç, Türk Devletinin bu kararlı mücadelesini ve Sevr Anlaşmasından Lozan Barış Antlaşmasına giden yolu ele almış, Anlaşma ile emperyalist devletlerin, Türk Devletinin kararlı duruşundan ödün vermeyeceğini anladığını ve Türk Devleti ile barış masasına oturmaya mecbur bırakıldıklarını ifade etmiştir.