7 Tem 2020

Mimarlık Bölümümüzden Önemli Bir Yarışma Başarısı

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Feride Önal, Öğr. Gör. Özgün Özbudak, Öğr. Gör. Duygu Çıbuk ve Arş. Gör. Delal Demirtaş, ekip olarak girdikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması”nda, 2. Mansiyon ödülüne (7.Bölge) layık görülerek önemli bir başarıya imza attı.

“İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması,” kıyı bandındaki Fatih, Eyüpsultan, Beyoğlu ilçeleri, Galata Köprüsü ve Alibeyköy Cep Otogarı arasında kalan 3 milyon 135 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Yarışma, toplam 7 bölgeyi çalışmaya dahil etmiştir.

“İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması”nın amacı, belirlenen yarışma alanındaki güncel ihtiyaçlar, beklentiler ve imkanlar doğrultusunda, ekolojik, özgün ve nitelikli çevresel yaklaşımların, işlevsel ve yenilikçi çözümler öneren; doğaya saygılı, sürdürülebilir, çağdaş bir çevre ve mimari anlayışı ortaya koyan, proje ve müelliflerin belirlenmesidir. Bu kapsamda yarışma ile güzel sanatların teşviki, ilgili mesleklerin gelişmesi, mesleki etik değerlerin pekişmesi ve katılımcıların uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortamın sağlanması hedeflenmiştir.

 

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?