17 Kas 2015

Mimarlık Öğrencileri Herkes İçin Tasarım Atölyesi’nde

3-4 Kasım 2015 tarihlerinde, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği İÇMEK 3. Ulusal Kongresi kapsamındaki ‘Herkes İçin Tasarım Atölyesi’nde; atölye yürütücüsü olarak öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Özlem Belir, katılımcı olarak Şeyma Tekin, Gözde Der, Orhan Barın, Tuğçe Kalkan ve Egidşer Çölemerik adlı Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz yer aldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin yürütücülüğünde gerçekleştirilen 2 günlük atölye sürecinde, ilk gün konu ile ilgili açıklayıcı anlatımların devamında 3 farklı üniversitenin öğrencileri Ortaköy’de çeşitli engel gruplarını kent mekanı içerisinde deneyimledi. Atölyenin ikinci gününde Yrd. Doç. Dr. Özlem Belir’in “Mekan Okunabilirliği” konulu anlatımından sonra öğrenciler tüm gün, mimari erişilebilirlik ve ürün kullanımına yönelik çeşitli çözümler üretti, video sunum ve poster sunumu halinde çalışmalarını sergiledi. Çalışmada bireyleri engelli-engelsiz olarak kategorilere ayırmadan tasarımların geliştirilmesi gerektiği bilincine varılması hedeflendi. Atölyeye katılan 5 öğrencimiz 2 gruba ayrılarak poster sunum ve animasyon film ile fikirlerini sergiledi. Mimarlık öğrencilerimize çalışmaların sonunda atölye katılım belgeleri verildi.