Öğrencilerimiz Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’ndan madalyayla döndü
Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası kapsamında Ekip Türk Mutfağı Kategorisinde yarışan öğrencilerimizden Fatma Sıla Hancı Balık Kategorisi (Patlıcanlı Levrek) dalında 1. olarak altın madalya kazanmıştır.
Coğrafi İşaretli Çorbalarda öğrencimiz Nisanur Yılmaz Gaziantep Börek Çorbası ile Gümüş Madalya kazanarak 2. olmuştur.
Makarna Kategorisinde Nuriye Karakelle (Kayseri yağ mantısı) ile 3 . Olarak bronz madalya almıştır.
Ekip Türk Mutfağı 1. Grup’ta yarışan öğrencilerimizden Ecenur Dardağan , Zeynep Yeşilyurt , Melih Aktürk. ( İncir dolması , Kuzu mutancana, Antep usülü peynirli irmik helvası) ile bronz madalya kazanarak 3. olmuşlardır.
2. Grup’ta yarışan öğrencilerimizden Sıla Hancı, Gamze Kader, Edanur Yaşar ( Saray Çorbası, Çökertme Saray Aşuresi) ile bronz madalya alarak 3. olmuşlardır.
2. Grup Uzak Doğu Mutfağında yarışan öğrencimiz Selen Karaca, Sushi yaparak 4. Olarak merit ödülü kazanmıştır.
Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.