20 Haz 2022

PENDİK KADIN DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK PROJESİ (PEKAD) SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Pendik Kaymakamlığı ve Pendik Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Üniversitemiz Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Pendik Kadın Dijital Girişimcilik Projesi e-ticaret eğitimlerini tamamlayan 135 kadın, 17 Haziran 2022 Cuma günü düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi Hatice Gümüş tarafından hazırlanan eğitim videosunun izlenmesi ile başlayan törende açılış konuşmaları KAGİMER Müdürü Dr. Öğr Üyesi Ayşin ŞİŞMAN, Rektör’ümüz Prof. Dr. Nihat AKKUŞ, Mütevelli Heyet Başkanımız Hülya GEDİK, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya KAYA tarafından yapıldı.  Yapılan konuşmalarda projenin ikinci etabında Pendik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde bir e-ticaret satış platformunun kurulması ve ürün kümelenme modeli ile daha örgütlü üretici kadın birliğinin hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı. Proje Yararlanıcısı Mine AKBALIK KINALI ise yaptığı konuşmada; dijital girişimcilik, marka kurma, ürün geliştirme, logo -amblem, ambalaj tasarımı ve ürün fotoğraflama konularında aldıkları eğitim ile büyük gelişme gösterdiklerini, eğitim hayatlarının bir üniversite çatısı altında devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Program sunumu, KAGİMER Müdür yardımcısı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ece ERBUĞ  tarafından yapıldı.  Törenin ikinci kısmı öncelikle projeye destek veren Görsel İletişim Tasarımı son sınıf öğrencilerine teşekkür belgesi ile proje ekibi ve eğitmen kadrosuna plaket takdimi ile sona erdi.

135 üreten-girişimci kadının sertifikalandırıldığı tören büyük heyecan ve coşku ile sona erdi.

Proje Ekibi ve Eğitimcileri Plaket Takdimi

Dr. Öğr. Üyesi Ayşin ŞİŞMAN (Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü)

Turan GENÇ (Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü)

Dr. Sibel SAİN ÖZDEMİR (TOBB İKGK ÜYESİ)