23 Ara 2015

Prof. Dr. Dilara Özer LİDERİM&DÜKAM Ortak Programında

Düzce Üniversitesi Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (LİDERİM) ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) tarafından 16-17 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkı sağladığı “III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı” na üniversitemizi temsilen  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer katıldı.

Program kadın akademisyenleri yönetimde görev almaya teşvik etmeyi, cesaretlendirmeyi ve bu konuda ilham vermeyi amaçlamaktadır. Programın açılış konuşmalarında ülkemizin güçlenmesinin kadınların daha fazla söz sahibi olmasıyla mümkün olabileceği ifade edilerek akademisyenlerin  yüzde 43’ünün kadınlardan oluştuğu, profesörlükte kadın oranının yüzde 29, dekanlıkta yüzde 15,  Rektörlükte ise yüzde 8 olduğu belirtildi.

Programın ilk günü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından  “Yükseköğretimde Mentorluk-Koçluk” , ikinci günü ise Psikolog Yazar Prof. Dr. Acar Baltaş tarafından “Kadın Liderlerde Potansiyeli Hayata Yansıtmak ve Türk Kültüründe Yönetmek” konulu oturumlar gerçekleştirildi.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?