4 Nis 2016

Prof. Dr. Orhan Güvenen’e Disiplinlerarası Çalışma Ödülü

Prof. Dr. Orhan GÜVENEN, Academy of Transdisciplinary Learning & Advanced Studies’den Ödül Aldı

Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Prof. Dr. Orhan GÜVENEN’in, bugüne kadar aldığı ödüllerine çok değerli bir armağan daha eklendi.  The Academy of Transdisciplinary Learning & Advanced Studies’in “The Ramamoorthy & Yeh Transdisciplinary Distinguished Achievement Award” adlı ödülü,  Prof. Güvenen ile birlikte bir kişiye daha verildi; 2016’da ödülü alan diğer kişi, Beijing University of Aeronautics and Astrophysics Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Bosheng ZHOU’dur. Prof. Dr. GÜVENEN, Bilkent Üniversitesi’nin Dünya Sistemleri, Ekonomileri ve Stratejik Araştırmaları Enstitüsü’nün  (DSEE) Kurucu Başkanı, Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölüm Başkanı, ve Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Yönetim Kurulu Üyesidir.

“The Ramamoorthy & Yeh Transdisciplinary Distinguished Achievement Award” adlı ödül, disiplinlerarası eğitimde ve bu bağlamdaki etkinliklerde övgüye değer başarılar kaydetmiş, disiplinlerarası araştırmalarda karmaşık sorunları yaratıcı ve yenilikçi uygulamalarla çözümlemede saygıdeğer liderlik örneği göstermiş kişilere verilmektedir.

Kâr gayesi gütmeyen The Academy of Transdisciplinary Learning & Advanced Studies, dünyanın bütün üniversitelerine hizmetler sunmayı amaçlayan bir organizasyon olarak 2000 yılında kurulmuştur.  Temel hedefleri arasında, disiplinlerarası eğitim ve araştırma konusunda önemli hizmetler sunmak; bütün dünyada sosyal, çevresel, ekonomik ve ahlâkî yönlerden sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek; global bilgi alışverişinin yenilikçi yollardan yayınlanmasını sağlamak; ve “global akıl” için bir “açık laboratuvar” işlevi görmek yer almaktadır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?