5 Nis 2017

Prof. M. Zaman Saçlıoğlu Avrupa Edebiyat Etkinliğinde

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun bir öyküsü 30 Mart 2017 tarihinde Budapeşte’de gerçekleştirilen uluslararası bir edebiyat etkinliğinde yer aldı.

Avrupa Ulusal Kültür Merkezleri Birliği (EUNIC) tarafından 30 Mart 2017’de, British Council, Cervantes Enstitüsü, Fransız Enstitüsü başta olmak üzere 22 ülkenin kültür merkezince Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Edebiyat Gecesi’ne, her kültür merkezi kendi ülkesinden bir yazar önerdi.

Ülkemizin Budapeşte’deki kültür merkezi olan Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’den önerdiği öğretim üyemiz ve yazarımız Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun “Göl ve Gölge” adlı öyküsü Macar tiyatro oyuncusu Ferenc Elek tarafından seslendirildi. 22 ayrı salonda 30 Mart akşamı, 19.00-23.00 saatleri arasında onar kez seslendirilen öyküleri kalabalık bir izleyici kitlesi salondan salona dolaşarak dinledi.

Önemli ulusal ödüllerin sahibi olan öğretim üyemiz Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun kitapları İş Bankası Kültür yayınları tarafından yayımlanmaktadır.

Etkinlik bilgileri aşağıdaki linklerdedir.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?