1 Ağu 2023

SANAL ARK PROJEMİZİN KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mesleki ve teknik eğitimde yenilikçi teknolojileri (AR, VR, Robotik, Uzaktan Erişimli Lab.) bir araya getirerek nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedefi ile ortaya çıkan ve İstanbul Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen SANAL ARK projemizin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Sayın Rektör’ümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik Sanal Ark Projesine yönelik “Proje sürecinde yoğun bir çalışma dönemi gerçekleşti. Sanayi, nitelikli eğitimli iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Projemiz kapsamında kurulan laboratuvar sayesinde bu açığı kapatmaya yönelik çalışmalarımız artarak sürecektir. Projemiz ülkemiz istihdamına ve ekonomisine katkı vererek fayda sağlamaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Sayın Kesik konuşmasını noktalarken Sanal Ark Proje Koordinatörü okulumuz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Uğur YERDEN’e, Proje Ortağımız İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Maltepe Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sultanbeyli Belediyesi, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Gemi İnşa Sanayi Anonim Şirketine(GİSAŞ), İMES Sanayi Sitesi yönetimine ve projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının ardından Proje Yönetici’miz Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Uğur YERDEN Sanal Ark Projesinin amaçları, temel faaliyetleri, hedef kitlesi, proje ekibi, iştirakleri, performans göstergeleri, artırılmış gerçeklik kaynak simülatörü, sanal gerçeklik kaynak simülatörü ve sanal gerçeklik destekli robotik kaynak uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak uygulama eğitimlerinin ilk aşamasının sanal ortama geçirilerek eğitimler sırasında tecrübesizlikten dolayı gelişebilecek maddi kayıpların önüne geçilmesi, enerji tüketiminin ve karbon ayak izinin azaltılmasının sağlanması hususlarında öncü bir proje olan Sanal Ark Projesi sunumun ardından sanal kaynak eğitimi ve sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçek zamanlı uzaktan erişimli kaynak robotunun uygulamalı gösterimi gerçekleştirildi.

Su altı dahil her ortamda maddi ve manevi riskleri önleyen, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda kaynak eğitimi alabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile gerçekleştirilen kaynak eğitimi, katılımcı konuklara uygulamalı olarak gösterildi.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?