16 Mar 2018

Sanatçı Kimliğinin Oluşumu ve Üretim Süreci Konulu Konferans Gerçekleştirildi

“Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Sanatçı Kimliğinin Oluşumu ve Üretim Süreci” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Ders Dışı Etkinlikleri Kapsamında “Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Sanatçı Kimliğinin Oluşumu ve Üretim Süreci” Başlıklı Konferans, Dr. Öğretim Üyesi  Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun değerli katılımlarıyla  gerçekleştirildi.

Konferans sonrasında öğrencilerimizin sorularını cevaplandıran olarak Dr. Öğretim Üyesi  Gürbüz Doğan Ekşioğlu’na sunum sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Üniversitemizin teşekkürlerinin ifadesi olarak plaket, teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Dr. Öğretim Üyesi Gürbüz Doğan Ekşioğlu Hakkında

İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda (Günümüzde Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi) öğrenim alan Gürbüz Doğan Ekşioğlu ‘nun eserleri Türkiye dışında 17 ayrı ülkede yayımlanmaktadır. Sanatçı, dünyanın önemli dergilerinden “The New Yorker” dergisine 7 defa, “Forbes” dergisine 1 defa kapak çalışmıştır. 11 Eylül saldırılarının yıldönümü baskısında “The New Yorker” kapağında yayınlanan karikatürüyle hafızalarda yer eden özel bir başarı kazanmıştır. 16 Mayıs 2011 tarihli “The New Yorker” dergisinin kapağı yine Gürbüz Doğan Ekşioğlu tarafından çizilmiştir. Ekşioğlu, “Erasing Osama” isimli illüstrasyon çalışmasını, Osama Bin Ladin’in A.B.D tarafından öldürülmesi üzerine yaptı. “The Atlantic Monthly” dergisi, The New York Times” gazetesi “OP-ED” sayfasında ve “Book Review” ekinde çalışmaları yayınlanmıştır. Unicef tarafından 2 çalışması toplam 300 bin kartpostal olarak yayınlanarak tüm dünyada satışa sunulmuştur. Biri New York’ta olmak üzere, toplam 32 adet kişisel sergi açan sanatçı, çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katılmiş, jürilerde yer almıştır. “1998 Sedat Simavi Plastik Sanatlar Ödülü”nün sahibi Ekşioğlu, 27’ü uluslararası, 44’ü ulusal; toplam 71 adet ödül sahibidir. Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde ögretim üyesi olan  Ekşioğlu, çalışmalarını Moda’da ki atölyesinde sürdürmektedir.