5 Eki 2018

Serebral Palsi Dünya Farkındalık Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Özel gereksinimli çocuk ve gençlerin spor yolu ile topluma katılımlarını  artırmayı hedefleyen İstanbul Gedik Üniversitesi “Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi” tarafından  5 Ekim Serebral Palsi Dünya Farkındalık günü ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı. Serebral Palsi’li öğrenciler ve aileleri, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile birlikte  Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu öğrencilerini sınıflarında ziyaret ettiler.  Sınıf ziyaretlerinde, animasyon gösterimi ve  konuşmalar yapıldı, öğrencilerin soruları aileler ve serebral palsi’li gençler tarafından yanıtlandı. Tüm sınıf ziyaretleri tamamlandıktan sonra   Dr. Öğr. Üyesi Sİbel Nalbant ve BUFAM eğitim koordinatörü Melek Bahçeci liderliğinde  Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, ilkokul öğrencileri  ve ziyaretçiler bir araya gelerek eğlenceli bir aktivite ile  etkinliklere devam ettiler.  Günün sembolü olan yeşil kurdelaların dağıtımı ile sonlanan etkinlik ,   çocukların farklılıkları kabul etmelerine, toplumda  sevgi, saygı ve hoşgörü gibi değerlere dayalı ilişki kurmalarına  ilk dakikalarından itibaren katkıda bulunmaya başlamıştır.

“FARKLIYIZ AMA EŞİTİZ, BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ.”