27 Şub 2018

Şimdi Sıra Bizde Projesi İçin Çalışmalara Başladı

Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER)

“Şimdi Sıra Bizde Projesi” İçin Çalışmalara Başladı.

Üniversitemiz Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER),  İşte Kadın Derneği, Bahçelievler Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan ŞİMDİ SIRA BİZDE Projesi’nin açılış toplantısı 27 Şubat 2018 Salı günü Bahçelievler Kültür Merkezinde yapıldı. Açılışa Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İşte Kadın Deneği Başkanı Gülhan Akyazı,  KAGİMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Şişman ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tuna Uslu katıldılar. İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen proje ile eş mağduru kadınların liderlik, işgücü potansiyeli ve girişimcilik ruhlarının ortaya çıkarılması için gerekli faaliyetleri gerçekleştirerek iş bulmaları ve iş kurmalarını sağlanması amaçlanmıştır. 2 grup ile bir yıl sürecek çalışmada KAGİMER, öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sığınma evlerinde kalan kadınlara daha sonra da müracaat eden ihtiyaç sahibi belirli sayıda kadına kişisel kapasite geliştirme,  mesleki eğitim ve beceri kazandırma, finans, muhasebe, planlama, işletme, girişimcilik eğitimleri ve mentörlük hizmeti konusunda destek verecektir.

Nihai hedefi iş Geliştirme ve Danışma Merkezi kurmak olan proje ile yararlanıcı kadınları iş gücüne dâhil etme ve girişimci olma konusunda her türlü destek sağlanacaktır.