5 Oca 2015

Spor Bilimleri Fakültesi 4. Sınıf Öğrencilerinden ‘Engellilik ve Paralimpik Oyunları’ Etkinliği

Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mahir İz Ortaokulu‘nda çocukları, “Engellilik ve Paralimpik Oyunları” konusunda bilgilendirerek yaşamsal farkındalık yaratmak amacıyla 4 hafta süresince etkinlikler düzenlediler.

Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü‘nün desteği ile tekerlekli basketbol sandalyelerini kullanmayı öğrendiler. Çeşitli farkındalık aktiviteleri ile hem okuldaki hem de toplumdaki engellilere karşı empati geliştirmeyi amaçlayan bu etkinliklerde, Paralimpik sporları da öğrenip uygulama fırsatı buldular.