31 Eki 2022

SU ALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖGRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN ÇANAKKALE’DE ULUSAL SUALTI BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE DEĞERLERİ SEMPOZYUMUNDA BİLDİRİ SUNUMLARI VE MAJESTİK BATIĞI DALIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sempozyuma, Su altı teknolojisi programından Öğr. Gör. Güvenç SORARLI Teydep 1501 “Savunma Sanayi Hedefli Su Altı Kaynak Teknoloji ve Ürünlerinin Geliştirilmesi” isimli bildiri sunumu ve oturum başkanlığı görevi ile Öğr. Gör. Dr. Ata AKSU ‘’Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Pinna nobilis (Linnaeus, 1758)’in Çanakkale Boğazı’nda 2020-2021 Yılları Arası Su Altı İzleme Çalışması’’ isimli bildiri sunumu ile Öğr. Gör. Hayati YAĞLI ise ‘’Sanayi Alanında Kullanılan Sualtı Görüntüleme Sistemleri ve Çalışma Alanları’’ isimli bildiri sunumu ile katkı sağlamışlardır.

Gedik Üniversitesi Su Altı Teknolojisi Programı öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyeleri, deniz polisi, sahil güvenlik ve diğer dalgıç katılımcılar ile birlikte Çanakkale savaş batıklarından olan Majestik batığına saygı dalışı gerçekleştirildi.