6 Ağu 2021

“Sübyenin Antioksidan Özelliğine Sahip Tek Beyaz Gıda Üründen Elde Edildiğini Biliyor muydunuz?

Genellikle kırmızı renkli gıdalarda bulunan antioksidan, tek beyaz renkli gıda olan bir tek kavun çekirdeğinde de bulunmaktadır. Antioksidan hücre yenileme özelliği i ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için sıkça tercih edilmektedir. Kavun çekirdeğinin fermantasyonu ile yapılan sübye; ferahlatıcı özelliğiyle özellikle yaz aylarında sıkça tüketilmektedir. Sefaradların Osmanlı topraklarına gelmesiyle bu içecek kültürümüze geçiş yapmıştır. Özellikle İzmir ve çevresinde bilinen bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır.

İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü aday ve mevcut öğrencilerine  bu lezzetli içeceğinin yapımı ve tadımını deneyimleme fırsatını  ‘Osmanlı Yaz Şerbeti’ etkinliğiyle sundu.  “