4 Oca 2022

T.C. Dakka Büyükelçisi Sayın Mustafa Osman Turan’ı Ağırladık.

T.C. Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan’ın Konuk olduğu Türkiye’nin Yeniden Asya Girişimi Bağlamında Bangladeş’in Önemi konulu konferans Gedik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Bangladeş’in Türkiye ile ilişkileri, sosyal- kültürel, ticari, ekonomik ve diğer bir çok alanda faaliyetleri konuşuldu.

Geçtiğimiz yıl bağımsızlığının 50. Yılını kutlayan Bangladeş 🇧🇩 tarihi, kültürel olarak kendimize yakın hissettiğimiz bir ülke.

İstanbul GEDİK Üniversitesi olarak 6 ay önce Bangladeş ile ikili eğitim ve kültürel, sosyal araştırma fırsatlarımızı geliştirmek üzere Bangladeş Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk.