16 Mar 2016

Tasarım Buluşmaları 04 Etkinliği Gerçekleştirildi

‘Kampüs Yaşantısında Mekan Organizasyonu: Ödüllü Yarışma Projeleri’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Tasarım Buluşmaları 2015-16 / 04’ etkinliği kapsamında  Doç. Dr. Feride ÖNAL, Yrd. Doç. Dr. Orkun ÖZÜER ve Mimar Erce FUNDA’nın konuk edildiği ‘Kampüs Yaşantısında Mekan Organizasyonu: Ödüllü Yarışma Projeleri’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa konuk olarak katılan Doç. Dr. Feride ÖNAL, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. YTÜ Mimari Tasarım Bilim Dalında  doktorasını tamamladı. Halen aynı üniversitede Bina Bilgisi Anabilim dalında lisans ve lisansüstü programlarında görev almaktadır. Mimari ve Kentsel Tasarım, Mimari Psikoloji, Kentsel Kamusal Mekanlar, Mimarlık Eğitimi ile ilgili çalışmalarının yanı sıra  uluslararası ve ulusal platformlarda sunulmuş ve yayınlanmış çok sayıda bildiri, makale, kitap bölümü, Ulusal ve Uluslararası Mimarlık ve Kentsel Tasarım yarışmalarında ödül, mansiyon ve jüri üyelikleri bulunmaktadır. Yrd. Doç. Dr. Orkun ÖZÜER  İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Katıldığı mimari proje yarışmalarında, birisi uluslararası 7 birincilik ve toplam 30 ödülü bulunmaktadır. Halen hem akademik hem de serbest mimarlık çalışmalarını sürdürmektedir. Mimar Erce FUNDA , İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olarak, mezuniyet sonrası çeşitli firmalarda tasarım ve uygulama proje çalışmalarında görev aldı. 2003 yılından itibaren kurucu ortak olarak firmasında tasarım  ve uygulama çalışmalarına devam etmektedir. Katıldığı Mimarlık ve Kentsel Tasarım yarışmalarında  çok sayıda ödül ve mansiyonu bulunmaktadır.

14 Mart 2016 tarihinde Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, üniversite yerleşkelerinin önemleri, işlevleri, yerleşim sistemleri gibi farklı konu başlıkları ele alındı. Mesleki gelişime önemli katkıları bulunan proje yarışmaları ile ilgili açıklamalar yapılarak özellikle öğrencilerin yarışmalara katılım sağlanması vurgulandı. Öğrenci fikir yarışmalarından örnek görseller sunuldu. Konukların ekip olarak katıldığı ve başarılı oldukları yarışma projeleri izleyicilerle paylaşıldı.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?