8 Nis 2016

Tasarım Buluşmaları 06 Etkinliği Gerçekleştirildi

TASARIM BULUŞMALARI 06 : ‘İklim Değişikliği ve Türkiye’

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından ‘2015-2016 Tasarım Buluşmaları 06’ kapsamında düzenlenen konferans ve sergi etkinliğinin konukları ; Prof. Dr. Semra ATABAY ve Y. Çevre Müh. Metin KARASU oldu.

05 Nisan 2016 tarihinde Kartal Yerleşkesi B Blok  Konferans Salonu’ nda gerçekleştirilen etkinlikte değişen iklim şartlarına ve bunlara sebep olan faktörlere dikkat çekildi. ‘İklim Değişikliği ve Türkiye’ başlıklı sunumda geçmişten günümüze giderek artan CO2 salınımı, küresel ısınma, iklim koşullarındaki değişim ve insan sağlığı üzerindeki tehditler ele alındı. Buzulların son 50 yıl içerisinde büyük oranda erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, okyanuslarının ısınması, canlı türlerinin zarar görmesi, içme suyu kaynaklarının azalması, küresel ısınma sonucu delinen ozon tabakası vb. konular konuklarla paylaşıldı. Giderek artan nüfusun, teknolojiyi yanlış kullanarak yaşam döngüsünde yaratmış olduğu tahribatın kontrol altına alınmadığı takdirde dünya üzerindeki yaşam döngüsünün çok kısa bir süre içerisinde bozulacağı vurgulandı. Konferans ile ilişkili çok sayıda görsel Sergi Salonu’nda izleyenlerin dikkatine sunuldu.