25 Nis 2016

Tasarım Buluşmaları 07 Etkinliği Gerçekleştirildi

TASARIM BULUŞMALARI 07 | ‘Akılcı Binalar’

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ‘2015-2016 Tasarım Buluşmaları 07’ kapsamında düzenlenen konferansın konuğu yüksek mimar Ayşe Hasol ERKTİN* oldu.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve de öğrencilerinin yüksek sayıdaki katılımı eşliğinde karşılıklı etkileşime açık bir söyleşi tarzında gerçekleşen konuşmasında Hasol ERKTİN, yalnızca iç mimarlığın değil, tasarımın tüm alanlarının sorumluluğunda olan sürdürülebilir bir çevre kapsamında da gündemde olan ‘akıllı binalar’ kavramı yerine önerdiği, yüksek teknolojidense tasarımcıyı daha etkin ve de sorumlu kılacak akılcı bir tasarım anlayışını öne geçiren kendi ‘akılcı binalar’ yaklaşımını örnekleriyle açıkladı.

Konuşmasının sonunda Ayşe Hasol ERKTİN’e İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektörlük Mimarlık ve Tasarım Danışmanı ve de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz ÖZER tarafından TEMA Vakfının fidan bağışı sertifikası sunuldu.

*İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu olan Hasol ERKTİN aynı zamanda Harvard University Graduate School of Design ve de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümlerinden yüksek lisans derecelerini almıştır.

HAS Mimarlık Ltd. çatısı altında geçirdiği yirmi yıllık dönemde, aralarında Anadolu Sağlık Merkezi ile Swissotel Grand Efes projelerinin de olduğu ve küresel uzmanlıklar içeren çeşitli konut, ofis, otel ve sağlık projelerini yönetmiştir. HAS’ın dünyaca ünlü mimarlık firmaları olan Skidmore, Owings and Merrill (SOM) ile 1993 yılında, Rees Associates, Inc. ile 1999 yılında, NBBJ ile 2003 yılında, Pei Cobb Freed & Partners ile 2006 yılında, Llewelyn Davies Yeang ile 2007 yılında, RMJM ile 2009 yılında başarılı iş ortaklıkları kurmasında etkin rol almıştır.

Hasol ERKTİN, Urban Land Institute (ULI) Türkiye İcra Kurulu üyesidir. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nde 2012-2014 döneminde ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nde 2011-2013 döneminde Yönetim Kurulu üyesi olarak; 2000-2001 döneminde İstanbul Proje Yönetim Derneği başkanı olarak, 1997-2002 döneminde Harvard Mezunlar Derneği başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır.

BREEAM Değerlendiricisi olup EDAC Akreditasyonuna sahiptir. Hasol ERKTİN’in yazı ve konferansları, yaratıcılığın yönetimi ve tasarımın değeri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?