5 May 2016

Tasarım Buluşmaları 09 Etkinliği Gerçekleştirildi

TASARIM BULUŞMALARI 09 | ‘Osmanlı Mücevheri’

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ‘2015-2016 Tasarım Buluşmaları 09’ kapsamında düzenlenen konferansın konuğu Füsun BARLASS* oldu.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve de öğrencilerinin yüksek sayıdaki katılımı eşliğinde gerçekleşen bilgi düzeyi yüksek konuşmasında BARLASS, Osmanlı mücevher tasarım ve işçilik sanatının ilk başlarından günümüze değin tarihini görsel olarak da çok zengin bir biçimde anlattı.

Konuşmasının sonunda Füsun BARLASS’a, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü adına Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve de Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin CENGİZ ile Rektörlük Mimarlık ve Tasarım Danışmanı ve de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz ÖZER tarafından, TEMA Vakfının fidan bağışı sertifikası ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığının ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığının teşekkür belgesi sunuldu.

*İstanbul’da doğan Füsun BARLASS, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirmiştir. Mezuniyet sonrası aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Bir süre sonra üniversiteden ayrılarak, kendisinin asıl ilgi alanı olan medeniyet tarihi çalışmalarını yürütmüş ve yaşadığımız bu toprakların geçmişinde gördüğü zengin yaratıcılık hazinesinden etkilenerek mücevher konusunda hem tasarım hem de araştırmalara yönelmiştir.

Bu araştırmalarının sonucunda özel bir sanat kurumu olan Pavo’da mücevher tarihi üzerine dört yıl boyunca düzenli olarak dersler vermiştir. Tescilli koleksiyoner olan Füsun BARLASS, bu faaliyetlerin dışında tasarımlarıyla ve çeşitli kurumlarda mücevher konusunda verdiği konferanslarla da tanınmıştır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?