13 Ara 2017

Teknik Gezi – Yeşil Bina Uygulamaları

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile 11 Aralık 2017 Pazartesi günü Mesleki İngilizce dersi kapsamında ‘Emerging Trends in Sustainable Urbanism and Architecture’ başlığı altında, Öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşegül ÖZBAKIR eşliğinde sürdürülebilir tasarım konularında örnek çalışmaların yerinde incelenebileceği bir teknik gezi düzenlenmiştir. Ders içeriğinde teorik olarak öğrencilere aktarılan “ yeşil bina uygulamaları”na iyi bir örnek teşkil eden ve “LEED Platinum Sertifikası” alan ERKE Binası’nda yerinde konu anlatımı yapılmış ve yetkililerden bilgi alınmıştır.

Üsküdar Kısıklı’da bulunan ve ERKE’nin hem yönetim ofisi hem de yeşil bina eğitimlerinin verildiği bir eğitim merkezi olarak kullanılan bina, aynı zamanda yeşil bina konusuna ilgi duyan tüm profesyonellere, öğrencilere ve ziyaretçilere açık olmasıyla sürdürülebilir yapılarla ilgili açık bir bilgi merkezi konumundadır. Mimarlık Bölümü öğrencileri binada yeşil malzemeleri, sürdürülebilir ürün ve sistemleri yerinde görerek, ek olarak bina içerisinde sergilenen bilgi panoları sayesinde sürdürülebilir bina kapsamında kullanılan malzemeler, sistem ve ürünler ile ilgili bilgi edinme fırsatı bulmuşlardır.