16 Ağu 2016

TÜBİTAK Projesi Tamamlandı

Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Serpil Boz, Yrd. Doç. Dr. Murat Danışman, Yrd. Doç. Dr. Özden Aslan Çataltepe tarafından sürdürülen TÜBİTAK projesi başarıyla tamamlanmıştır.

Hayatın yapıtaşı olan Deoxyribonucleic acid (DNA) molekülünü kullanarak altın (Au) nanoparçacıkların birleştirilmesi ve birleştirilen bu nanoparçacık sistemlerinin optik özelliklerinin incelenmesi konusunda TÜBİTAK tarafından desteklenen, “Kendiliğinden Birleşmiş Au-DNA-Au Nano Yapıların Katı Halde Üretilmesi ve Plazmonik Davranışının İncelenmesi” başlıklı araştırma projemizin raporları tamamlanmış ve TÜBİTAK tarafından başarılı olarak değerlendirilmiştir.

Proje Ekibi: Yrd. Doç. Dr. Serpil Boz, Yrd. Doç. Dr. Murat Danışman, Yrd. Doç. Dr. Özden Aslan Çataltepe