30 May 2023

Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Halil Kaya Gedik Yerleşkesinde “Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetler – Geleceğin Şefleri Yarışıyor” Yemek Yarışması Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, yüzyıllar boyunca gelişen Türk yemeklerini hazırlama geleneklerini gözler önüne sermektedir. Bu yıl 2.si düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı koordinasyonunda 27 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul ilindeki meslek lisesi öğrencilerine yönelik “Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetler – Geleceğin Şefleri Yarışıyor” temalı yemek yarışması düzenlendi. Toplamda 6 meslek lisesi ve 1 sivil toplum kuruluşunun katılım sağladığı yarışmamızda dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.

Birincilik Ödülü: Hasan Şadoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İkincilik Ödülü: Kadıköy Moda Meslek Lisesi

Üçüncülük Ödülü: Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Klasman Birincilik Ödülü: Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Jüri Onur Ödülü: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Derneği

Değerlendirme Jürisi:

Gülçin POLAT, Ateş SAMATLIOĞLU, Ayten SONER, Cafer DOĞAN, Ufuk GÜNGÖR, Sabriye KOCABALKAN, Dikran VURAL, Özer BİNGÖL, Hakan AYDENİZ, Meri ÇEVİK SİMYONİDİS, Rüştü ERKMEN, Nur ŞEN NEGİZÖZEN, Rüzgâr SÜMBÜL, Tolga KURU, Sefa SABIRLI, Kerem ÇOLBAN

Yarışma Düzenleme Kurulu:

Dr. Emin Ahmet YEŞİL, Öğr. Gör. Huriye ZAFERA, Öğr. Gör. Tuğçe CEBECİ, Öğr. Gör. Merve OKTAY, Öğr. Gör. Elif YILDIZ TOHUMCU

Sponsorlar:

Öztiryakiler (Ana Mutfak Sponsoru), Akkarsan (Elektrik İşleri Ana Sponsoru), g2mEKSPER Hizmet , Elvan Çikolata A.Ş., Metro GrossMarket, Alfa Pastacılık, Rovente Coffee.

Yarışmamıza katılım sağlayan jürilerimize, öğrencilerimize ve takım lideri öğretmenlerimize; desteklerinden dolayı sponsorlarımıza ve düzenleme kurulumuza teşekkür ederiz.