24 Şub 2021

“Uluslararası Anadili Günü” etkinliği gerçekleştirildi

Uluslararası Anadili Günü, UNESCO tarafından 17 Kasım 1999’da 21 Şubat olarak açıklanmıştır. Uluslararası Anadili Günü’nün asıl adı Anadili Hareketi Günü’dür. Bu gün Bengali Dili Hareketi için Bangladeş polisi ile çatışan Bangladeşli üniversite öğrencilerinin öldürülmesinin yıl dönümü olarak anılmaktaydı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Bagladeş Çalışmaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Kamrun Nahar’ın organizatörlüğünde Sayın Mütevelli Heyeti Başkanımız Hülya Gedik, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Nihat Akkuş, Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden Sayın Dr. Nazmi Ağıl ve Gedik Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katılımıyla Zoom üzerinden “Uluslararası Anadili Günü” etkinliği gerçekleştirildi.