27 Eyl 2021

Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü’nün Çin’deki üniversitelerle temasları sürüyor.

Altı yarıyıl boyunca haftada dört saat Çince derslerinin verildiği Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü’nün Çin’deki üniversitelerle temasları devam ediyor.

Nisan 2019’da Lanzhou Üniversitesi ile Bölümümüz arasında yapılan İş birliği Protokolu kapsamında gerçekleştirdiğimiz akademik faaliyetlerimize, Temmuz 2021’den itibaren Shanghai Üniversitesi ile de devam ediyoruz. Her iki üniversiteyle yapılan protokoller ortak akademik çalışmaların yanı sıra öğrenci ve öğretim üyesi değişimine de imkân tanıyor.

Bu kapsamda Shanghai Üniversitesi doktora öğrencisi Yingying LIANG, “Adnan Menderes ve Türkiye’de Demokratikleşme, 1945-1961” başlıklı tez çalışmasını Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Süha Atatüre danışmanlığında yürütmek üzere 2021-2022 akademik yılında Üniversitemize konuk olacak. Yingying LIANG bu süre boyunca ayrıca Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü hocalarıyla ile ortak bir projede yer alacak.

Protokol detayları için tıklayınız