30 May 2023

ÜNİVERSİTEMİZ ENGELSİZ YAŞAM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE TARAMA POLIKLINIĞI HİZMETE GİRDİ

Üniversitemizin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında uygulamaya geçirdiği ve Dr. Öğr. Üyesi Hacer Erten ile Öğr. Gör. Tuba Eryiğit tarafından yürütülen tarama hizmeti, Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hayata geçti. Bu kapsamda şimdiye kadar merkeze devam eden velilerin %80’ine ulaşılarak meme kanseri taramaları tamamlandı. Tarama kapsamında klinik meme muayenesi yapılarak kendi kendine meme muayenesi eğitimi verilmekte ve 40 yaş üstü kadınlar ulusal kanser tarama programına uygun olarak mamografi çekimine yönlendirilmektedir. Bugüne kadar yapılan taramalarda bir vakada meme kanseri öncü lezyonu erken evrede tespit edilmiş olup, vakanın tedavi süreci ikinci basamakta devam etmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarama programlarına katılım yeterli düzeyde değildir. Başlatılan proje, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini desteklemesi açısından çok önemli bir sosyal sorumluluk hizmetidir.