30 Eyl 2022

ÜNİVERSİTEMİZİN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI V. ICTACSE YAPAY ZEKA KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CLICK FOR ENGLISH

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin 30.09.2022- 01.10.2022 tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı 5. Uluslararası Teorik ve Uygulamalı Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Konferansı 2022 (ICTACSE 22) Rektörümüz Prof. Dr Ahmet Kesik’in açılış konuşması ile başladı.

Yapay sinir ağları, derin öğrenme, medikal sinyal optimizasyonları, radyasyon onkolojisi tedavi teşhis çalışmaları gibi bilgisayar sistemleri temelli yeni teknolojilerin konuşulduğu, dünyada en çok trend olan ve çalışılan konuların değerlendirileceği kongrede Prof. Dr. Ahmet Kesik bilim ve teknolojinin günümüzdeki önemini vurgulayarak İstanbul Gedik Üniversite’sinin tüm bilim alanlarında öncü işler gerçekleştirmenin motivasyonu ile hareket ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Kesik bilimsel düşünme, sorgulama ve geleneksel eğitime yönelik “ Açıktır ki çözüm ilköğretimden üniversiteye ve ötesine, her seviyede, sağlam ve üretken bir eğitim verilebilmesinde yatmaktadır. Ancak “nasıl” sorusu çok kritiktir ve farklı algılanabilmektedir. Tek doğrulu düşüncelere zemin hazırlayan (ve kitleleri yönetmekte pek de etkin olduğu görülen) geleneksel yolla (ezbere ve belletmeye dayalı koşullandırma ile) olmayacağını geldiğimiz nokta göstermektedir.

Önemli olan, kendisine sunulan, bilim alanı da dahil, fikir ve savları şüphe ile karşılayan, sorgulayan ve akıl yoluyla yargılayabilen ve en önemlisi yaratıcı düşüncelerle problem çözebilen nesillerin yetiştirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen konferansın gerek bilim insanları gerekse bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanına katkı sağlaması dileklerini ileten Prof. Ahmet Kesik sözü ICTACSE Başkanı Doç. Dr. Gazi Erkan Bostancı’ya bıraktı. Açılış konuşmalarının ardından ICTACSE Başkanı Rektörümüze katkıları için plaket takdim etti.

 

Program detayları için ↓

http://www.ictacse.com/index.php/en/program.html

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?