16 Eki 2015

Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetimi Denetimi

Gedik Üniversitesi ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, 14 Ekim 2015 tarihinde Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesinde Basınçlı Ekipmanlarda Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetimi Denetimi paneli gerçekleştirildi.

Çeşitli sektörlerin temsil edildiği panelde, Gedik Döküm ve Vana adına Teknik Koordinatör Mehmet Üzer, basınçlı kap kapsamında bulunan, vana ve armatürlerin, dizayn, üretim, seçim ve kullanımlarında ürün güvenliği açısından dikkate alınması gereken hususları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda kazan, tank gibi basınçlı kapların güvenliğini sağlayan emniyet ventilleri hakkında da önemli tespit ve vurgulamalar yapıldı.