17 May 2018

V. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından Pendik Belediye Başkanlığı ve Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen, özel gereksinimli çocuk ve gençlerin spor yolu ile topluma katılımlarını sağlamayı amaçlayan “Aktifiz Toplumun İçindeyiz; Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi” projesi kapsamında V. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları düzenlendi.

Düzenlenen oyunlarda özel gereksinimli çocuk ve gençler, akranlarıyla bir araya gelerek  atletizm, bocce, basketbol, voleybol, futbol, jimnastik, badminton gibi spor dallarında yarıştılar.

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden 150 öğrenci gönüllü olarak görev aldığı oyunlarda, “Aktifiz Toplumun İçindeyiz” projesi yararlanıcılarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden,  Özel eğitim sınıflarından ve Özel eğitim okullarından 300 özel sporcu, ilk, orta ve liselerden  300 öğrenci ile birlikte katıldı.