26 Kas 2014

Vatandaşlık ve Akdeniz Halkları Topluluğu İnşası Temalı Toplantı Gerçekleştirildi

Akdeniz Vatandaşlar Meclisinin bu yılki “Vatandaşlık ve Akdeniz Halkları Topluluğu İnşası” temalı 5.toplantısı Fransa’nın Marsilya kentinde 20 Akdeniz ülkesinden 120 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Arab Ligi, Akdeniz için Birlik, Akdeniz Parlamenterler Meclisi, Euro-Mediterranean Sosyal-Ekonomik Konseyi, Anna Lindh Vakfı, Charles Léopold Vakfı, Casa Arabe, Euromed Sivil Toplum Platformu, Euro-Mediterranean EMUNI Üniversitesi gibi bölgenin birçok kurum ve kuruluşunun temsilcileri iştirak etmiştir.

Gedik Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Tunay İnce ve Merkezin Müdür Yardımcısı ve Akdeniz Vatandaşlar Meclisi İstanbul Temsilciliğinin kurucusu ve Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünver Noi katılmıştır. Tunay İnce “Akdeniz’deki Ekonomik Gelişmeler” üzerine bir sunum yapmıştır. Toplantıda bu yıl Johns Hopkins Üniversitesi SAIS, Transatlantik İlişkileri Merkezi ziyaretçi öğretim üyesi olan, Akdeniz Havzası İnsiyatifi projesinde çalışan Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünver Noi “İŞİD’in Akdeniz’deki Göç Politikaları ve Akdeniz Halkları İnşası Üzerine Etkileri” ile ilgili bir konuşma yapmıştır.