9 Mar 2024

Yalovalı 322 üretici kadına “Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret Sertifikası” verildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) ile Yalova Valiliği arasında yapılan protokol dâhilinde 23 Şubat tarihinde başlayan “Kadın Dijital Girişimcilik ve E -Ticaret Eğitimi Projesi” 8 Mart günü yapılan eğitimler ile tamamlandı. 11 Kadın Kooperatifi ile üretici kadın nüfusuna sahip Yalova’da yapılan eğitimlere Halk Eğitim Merkezinde mesleki eğitim gören kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Alanında uzman akademisyenler tarafından “Girişimcilik, marketing kavramı, şirket kurma, marka oluşturma, ürün fotoğraflama, finans okur -yazarlığı, web sayfa hazırlığı, devlet teşvikleri, e ticaret hukuku, uluslararası satış platformları konularında 24 kredilik eğitimleri tamamlayan kursiyerlere 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Vali Dr. Hülya Kaya, il protokolü, KAGİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ve öğretim elemanı hocalar tarafından sertifikaları takdim edildi.

2022 yılı 9 Mart tarihinde başlayan Dijital Girişimcilik ve E Ticaret Eğitimi Projesi Yalovalı kadınlarla birlikte 1000 kadına ulaştı. 2 yılda gönüllülük çerçevesinde sürdürülen eğitimlere Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, Dr. Öğr. Üyesi Nilay Utlu, Dr. Öğr. Üyesi Emel Birol, Dr. Öğr. Üyesi Aslan Aydoğan, Öğr. Gör. Sonad Tanyel, Öğr. Gör. Fatih Bingül, Arş. Gör. İrem Çelik ve Radyo Gedik Genel Yayın Yönetmeni Hande Demirel katkı sunmuştur.