8 Kas 2012

Yaşam Boyu Eğitim Merkezinden Kobi’lere Tam Destek

Üniversite-sanayi işbirliğinin öncülerinden GEDİK ÜNİVERSİTESİ bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜYEM), farklı alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen kişilere, nitelikli iş bulma olanakları sağlayıcı programlar düzenlerken, aynı zamanda kurumların taleplerine uygun, çağdaş donanımlı, kalifiye elemanlar yetiştirecek eğitim programları sunmaya devam ediyor.

GÜYEM’de sunulan eğitim programları Aile Şirketleri Yönetimi, KOBİ’lerde İK Yönetimi, Pazarlama & Satış, Marka İletişimi, Finans, İhracat, Devlet Hibe ve Destekleri, Mali Raporlama, Lojistik, Tedarik Yönetimi, Çevre Yönetimi, Verimlilik, Kalite Yönetimi gibi çok geniş kapsamda konuları kapsıyor.

Akademik ve sektör profesyonellerinden oluşan uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde teorik bilginin yanı sıra uygulamaya yönelik atölye çalışmaları ve  vaka çalışmalarına da yer veriliyor. KOBİ’ler için tüm eğitimler %50 oranında KOSGEB tarafından destekleniyor.

GÜYEM, KOBİ Gelişim Programları ile iş dünyamızın zenginliği olan KOBİ’lerin zorlu rekabet koşullarında, sürekli iyileşerek kalıcı organizasyonlara dönüşmelerini sağlamayı amaçlıyor.  Bu kapsamda GÜYEM’de eğitim programları modül modül ihtiyaca göre alınabildiği gibi, konu bazında paketler halinde de alınabiliyor.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik Sadıklar “ Günümüzün yoğun rekabet ortamında, sektörlerinde fark yaratarak yaptığı yenilikler ve değişimler sayesinde kendini kanıtlamış olan, mükemmel finansman yapısına, gelişmiş makine, donanım ve bilişim sistemlerine sahip kurumlar bile, güçlerini ancak vasıflı ve eğitimli bir işgücünün ellerine teslim edebildikleri takdirde uzun vadeli var olabiliyorlar. Eğitimi bir şirket kültürü haline getirmeyen kurumlar ise gerekli yeniliklere ve değişimlere zamanında uyum sağlayamadıkları için önce sektördeki pazar payları azalıyor, ardından da rekabet edemez duruma geliyorlar. İşte bu değerler içinde 2011’de kurduğumuz Gedik Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi/ GÜYEM’i, iş dünyasının ağır rekabet koşulları altında beliren eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırdık” diyor.

Bu yapılandırmada özellikle Üniversite-Sanayi işbirliğini hedeflediklerini belirten Hülya Gedik Sadıklar,  kurum ve kuruluşların vizyon ve misyonları doğrultusunda çıktıkları yolculuğa GÜYEM olarak dahil olmak ve yolculuğun her alanında onlara uzun vadeli destek sağlamak istediklerini, bu amaçla sektörün uzman kuruluşlarıyla iş ortaklıkları yaparak danışmanlık grubu kurduklarını belirtiyor. Hülya Gedik Sadıklar “Tüm bu hizmetlerimiz için Gedik Üniversitesinin alanında uzmanlaşmış değerli akademisyenleri ve sektör profesyonellerinden oluşan uzman bir kadro ile yola çıktık. Bu hizmetimizi yurdun her köşesine götürmeyi hedefliyoruz” diyor.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?