19 Tem 2017

Yrd. Doç. Dr. Feyza Başar ve Levent Yılmaz Sport&EU Temalı Konferans’ta

Yrd.Doç.Dr. Feyza Başar ve Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi ve antrenör Levent Yılmaz,  29-30 Haziran 2017 tarihlerinde, bu sene Norveç’in Molde şehrindeki Molde University College’da düzenlenen 12. Sport&EU temalı konferansa katıldılar. Başar, konferansın ilk gününde “Accountability and Transparency in Sport Management in Turkey and France from Comparative Perspective” başlıklı tebliği sundu. UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Karen Espelund ve FIFA Strateji Direktörü Kjetil Siem’in key-note speaker oldukları konferansta pek çok ülkeden spor uzmanları yer aldı. 29 Haziran’da gerçekleştirilen panellerin  ardından katılımcılar şehir turu yaptılar ve Romsdal Müzesi ile Molde Futbol Klubü Finans Direktörünün rehberliğinde Molde FK’nın sahasını ve tesislerini gezerek klüp hakkında bilgi aldılar. 30 Haziran’da gerçekleştirilen penellerin ardından ise dağ tırmanışı yapıldı. Konferans sonrasında Türkiye’den gelen katılımcılar, FIFA Strateji Direktörü Kjetil Siem ile biraraya gelerek Türkiye özelinde ve dünya genelinde spor dünyasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundular.