21 Şub 2017

Yrd. Doç. Dr. Feyza Başar’ın Görev Aldığı Proje

Yrd. Doç. Dr. Feyza Başar’ın Görev Aldığı Proje Hürriyet Gazetesi’nde

Yrd. Doç.Dr. Feyza Başar’ın görev aldığı Mentorship 360 projesi kapsamında gerçekleştirilen bilişim sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışma hakkında Deniz Türsen’in kaleme aldığı yazı 16 Şubat 2017 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin IK ekinde yayınlandı.

Üniversite- özel sektör işbirliği ile kurulan ve tüm kariyer seviyelerindeki kadınlara mentorluk hizmeti sunan Mentorship 360, bilişim sektöründe kadın istihdamına ilişkin bir çalışma başlattı. Kadir has Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Catherine Long’un önderliğinde, Britanya Başkonsolosluğu, APCO Worldwide ve Amerikan Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla yürütülen projenin amacı, Türkiye’de bilişim alanında çalışan kadınların karşılaştığı zorlukları tespit etmek. Bunun yanında, sektörde önde gelen kadın çalışanların, üniversite son sınıftaki kız öğrencileri iş hayatıyla ilgili yönlendirmeleri hedefleniyor.