5 Oca 2021

“Yürüyen Köşk” belgeselinin akademik kadrosunda Dr. Orhan Çekiç hocamız da yer alıyor

Atatürk’ün çevreye duyarlılığının örneği ‘Yürüyen Köşk’ belgeselle dünyaya tanıtılacak

“Atatürk’ün çevre duyarlılığını dünyaya tanıtmak amacıyla hazırlanan ve halk arasında ‘Yürüyen Köşk’ adıyla bilinen yapının hikayesinin anlatıldığı ‘O Çınar’ adlı belgeselin çekimleri tamamlandı. Yönetmenliğini Fehmi Gerçeker’in yaptığı belgeselin akademik kadrosunun içinde üniversitemizin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Orhan Çekiç de yer alıyor. 2008 yılında Dr. Çekiç’in Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile Yalova’da birlikle verdiği konferansla Türkiye gündemine gelen köşkün yapımı esnasında, Atatürk inşaatın yakınındaki çınar ağacının dalına zarar vermemek için, binanın raylar üzerine taşınarak yerinin değiştirilmesini istemiştir. Belgesel, Türkiye’den sonra İngilizceye çevrilip dünya televizyonlarında da yayınlanacak”

Atatürk’ün Manevi Kızı Sn. Ülke Adatepe ve Dr. Orhan Çekiç