Mezun Kariyer Fırsatları

1. Kariyer Danışmanlığı ve Rehberlik: Mezunlara kariyer yolculuğunda rehberlik edilmesi kapsamında bireysel ve mesleki gelişim desteği verilmektedir. Kariyer danışmanlarımız, iş arama sürecinde mezunlara rehberlik ederken, kariyer hedeflerini belirlemenizde ve profesyonel gelişiminde deneyim ortamı sağlamaktadır. Mezunların kariyer danışmanlığı ve rehberlik hizmeti çerçevesinde alabileceği destek ve yakalayabileceği fırsatlar aşağıdaki şekildedir.
  • Kişisel Kariyer Danışmanlığı
  • Özgeçmiş ve İş Başvuru Hazırlık Hizmeti
  • Mülakat Danışmanlığı
  • Kariyer Gelişim Kaynakları
  • Profesyonel İş Ağı Oluşturma Fırsatı
  • Kariyer Etkinlikleri ve Seminerler
  • Mentorluk Programları

1. İş İlanları: Kariyer Mezunları iletişimde olduğu ve iş geliştirdiği ulusal ve uluslararası kurumların güncel iş ilanları ya da Genç Yetenek Programları gibi mezun yetiştirme staj program fırsatlarını sosyal medya kanalları, sms, e-posta gibi çeşitli kanallar aracılığıyla mezunlara duyurmaktadır. İş fırsatlarını değerlendirmek isteyen mezunlar güncel özgeçmişleri ile Kariyer Merkezi’ne iş başvurusunda bulunmaktadır.
  • Özelleştirilmiş İş İlanları
  • Genç Yetenek Program Duyuruları
  • İş Fırsatlarından Anında Haberdar Olma

1. Eğitim ve Bireysel Gelişim Kaynakları: Mezunların bireysel gelişimini destekleyici ve kendini tanımlarına yardımcı olacak, var olan potansiyellerini ortaya çıkarabilmek amacıyla İstanbul Gedik Üniversitesi Kariyer Merkezi sektördeki güncel trendleri mezunlara tanıtmaktadır. Geleceğin iş dünyasına hazır mezunlar yetiştirmektedir. Bu eğitim ve bireysel gelişim kaynakları kapsamında mezunların yararlanabileceği hizmetler aşağıdaki şekildedir.
  • Çevrimiçi & Fiziki Kurslar ve Eğitim Programları
  • Seminerleri ve Workshop’lar
  • Çevrimiçi Kütüphane ve Kaynaklar
  • Kariyer Rehberliği ve Danışmanlık Hizmetleri
  • İş Fırsatları
  • Şirketleri Yakından Tanıma Fırsatı

1. İş Ağı Oluşturma ve Geliştirme Fırsatları: Mezunların sektörü yakından tanıyabilmelerini sağlayan kurum, yönetici, uzman vb. kişilerle bir araya gelmesini bu sebeple, iş ağı oluşturmasını sağlayan kariyer etkinlikleri Kariyer Merkezi tarafından düzenlenmektedir. Mezunların iş ağlarını genişletebilecekleri etkinlik ve platformlar aşağıdaki şekildedir.
  • Mezun Buluşmaları
  • Kariyer Fuarı
  • Mezun & Öğrenci Buluşmaları
  • Mentorluk Programları
  • Kariyer Etkinlikleri (Seminerler, Workshoplar vb.)

1. Mezuniyet Sonrası İletişim: İstanbul Gedik Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mezunları arasındaki iletişimi sağlamlaştırmak ve mezunlara ulaşabilir olmak adına çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.

1. Mezun Bilgi Sistemi: Öğrenim hayatı bittikten sonra mezunların Üniversite ile bağlarını sürdürmek amacıyla çeşitli kanallar üzerinden mezunlarla iletişime geçilmektedir. Üniversitede yapılan güncel etkinlik, iş fırsatları, fuar ve proje duyurularını mezunlara ulaştırabilmek amacıyla elektronik bir veri tabanı olan Mezun Bilgi Sistemi kullanılmaktadır. Bilgilerin doğru ve güncel olması ve bu hizmetlerden bireylerin yararlanabilmesi adına mezunların kişisel bilgilerini devamlı olarak güncel tutması ve güncellenen bu bilgilerin sistem yöneticileri tarafından doğrulanması gerekmektedir.

1. Mezun Aramaları: Mezun bilgilerini güncel tutabilmek ve mezunlarla sürdürülebilir iletişimde kalabilmek adına Üniversitenin Çağrı Merkezi tarafından düzenli olarak Mezun Aramaları gerçekleştirilmektedir

1. Mezun Başarı Hikayeleri: Sektöre adım atmakta olan, güçlü projelere imza atan mezunların kariyer yolculuğunda yazdığı hikayeleri duyurabilmek ve desteklemek adına Mezun Başarı Hikayeleri kayıt altına alınmaktadır. Mezunların deneyim ve eğitim geçmişini aktardıkları ve meslektaşlarına tavsiyeler verdikleri hikayeler mezunların öğrenci, mezun ve meslektaşları ile iletişimini sosyal kanallar aracılığıyla desteklemektedir.

1. Mezun Buluşmaları: Mezunların öğrenim hayatı sonrasında Üniversite aidiyetini artıracak ve birbirleriyle olan iletişimlerini kuvvetlendirmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede Üniversite Mezun Buluşmaları kapsamında farklı bölüm ve fakülte mezunları Üniversite içerisinde bir araya gelmektedir. Bu buluşmalarda mezunların aidiyet duygusu korunmaktadır. Geleneksel Pilav Günü olarak bilinen Mezun Buluşmaları aynı zamanda mezunların hocaları ile iletişimini güçlendirmektedir.