1. Kariyer Merkezi nedir ve hangi hizmetleri sunar?

Kariyer Merkezi, öğrencilere ve mezunlara kariyer yönetimi ve iş arama süreçlerinde profesyonel destek sağlar. Hizmetler arasında kariyer fuarları, ön yazı ve özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri seminerleri, işletme ziyaretleri, mezunlar buluşmaları ve iş/staj arayışında rehberlik bulunur.

1. Kariyer Merkezi’ne nasıl ulaşabilirim?

[email protected]  e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

1. Hangi saatler arasında hizmet veriyorsunuz?

Kariyer Merkezi, hafta içi her gün 08:00- 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

1. Kariyer danışmanlığı için nasıl randevu alabilirim?

Yetenek Kapısı platformu üzerinden “Kariyer Danışmanlığı” sekmesinden alabilirsiniz.

1. Kariyer danışmanlığı görüşmesi ne kadar sürer?

Görüşmeler genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.

1. Özgeçmişimi nasıl hazırlamalıyım?

Kariyer Merkezi, etkili bir özgeçmiş hazırlama konusunda seminerler ve birebir danışmanlık hizmeti sunar.

1. Ön yazı nasıl yazılır?

Ön yazı, işverenin ilgisini çekecek şekilde, başvurduğunuz pozisyona özel ve özgeçmişinizi tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Kariyer Merkezi’nden bu konuda yardım alabilirsiniz.

1. İş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Başvurduğunuz pozisyonun gerekliliklerine uygun bir özgeçmiş ve ön yazı hazırlamalı, başvuru tarihlerini kaçırmamalı ve başvurunuzun ardından işverenle iletişimi sürdürmelisiniz.

1. Staj imkanlarından nasıl yararlanabilirim?

Kariyer Merkezi, çeşitli işletmelerle iş birliği yaparak öğrencilere staj fırsatları sunar. Staj olanakları hakkında bilgi almak için Kariyer Merkezi’ne başvurabilirsiniz.

1. Ulusal staj programı hakkında nasıl bilgi alabilirim?

kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

1. İş/staj arama süreçlerinde nasıl destek oluyorsunuz?

Kariyer Merkezi, iş/staj arama süreçlerinde rehberlik sağlar, iş/staj ilanlarını paylaşır ve öğrencileri işletmelerle buluşturur.

1. İşveren olarak Kariyer Merkezi etkinliklerine nasıl katılabilirim?

Web sayfamızda yer alan “Kariyer Etkinlikleri Başvuru Formunu” doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

1. Mezun olduktan sonra da Kariyer Merkezi’nden hizmet alabilir miyim?

Evet, mezunlar da Kariyer Merkezi’nin sunduğu hizmetlerden faydalanabilir. Kariyer yönetimi ve iş arama süreçlerinde profesyonel destek almaya devam edebilirsiniz.

1. Mezun buluşmalarına nasıl katılabilirim?

Mezun buluşmaları hakkında bilgi almak ve katılım sağlamak için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.