31 May 2021

Alman ve Türk Ceza Hukukunda Meşru Müdafaa Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KAHUM), Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Hukuk Alemi ile birlikte organize ettiği Alman ve Türk Ceza Hukukunda Meşru Müdafaa etkinliği 27.05.2021 tarihinde gerçekleşmiştir. Uygulamada sıkça karşılaşılan ve ceza hukukunun önemli konularından olan meşru müdafaa, Alman ve Türk Hukukunun karşılaştırmalı olarak Doç. Dr. Gülsün Aygörmez (İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı, İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Ar. Gör. Mehmet Korkmaz’ın (İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı) moderatörlüğünde ve Rümeysa Özkaya (Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi), Sinem Aktaş (Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi) ve Deniz İremsu Özkan’ın (İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi) sunumlarıyla doktrindeki tartışmalı noktalar ve Alman Federal Mahkemesi ile Yargıtay kararları ışığında detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Etkinlik, Hukuk Alemi’nin Youtube hesabında canlı yayınlanmış olup kısa sürede +1000 izleyici sayısına ulaşarak büyük ilgi görmüştür. Etkinliği aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.