30 Nis 2024

Ceza Adalet Sisteminde Çocuk, Çocuk Teslimine İlişkin Yeni Düzenlemeler ve Hukuk Fakültesi TÜBİTAK Projelerinin Tanıtımı Başlıklı Konferans Gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Ceza Adalet Sisteminde Çocuk, Çocuk Teslimine İlişkin Yeni Düzenlemeler ve Hukuk Fakültesi TÜBİTAK Projelerinin Tanıtımı” başlıklı konferans 24 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 15:00’te gerçekleştirilmiştir.

Moderatörlüğünü Fakültemiz Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt’un yürüttüğü etkinlikte Fakültemiz Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başözen “Çocuk Teslimine İlişkin Son Değişikliklerin Değerlendirilmesi” başlıklı konuşmasıyla ve Av. Orhan Güldiker “Ceza Adalet Sisteminde Çocuk” başlıklı konuşmasıyla değerlendirmelerini sunmuştur.

Konferansın ikinci kısmında ise TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt’un danışmanlığında destek almaya hak kazanan öğrencilerimizden Ebru Çakır ve Elif Rana Özkan “Boşanmış Ailelerde Çocuğun Üstün Yararı Açısından Ortak Velayetin Düzenlenmesi” başlıklı ve Sudenaz Kibar “Sosyal Haklar Bağlamında Çocuk İşçiliği Sorununun İncelenmesi” başlıklı projelerini tanıtmışlardır.

Sayın Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt Hocamızı ve değerli öğrencilerimizi tebrik eder, gelecekte yapacakları çalışmalar için başarılar dileriz.

Ayrıca bu değerli konferansın gerçekleştirilmesini sağlayan Hocalarımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz.