5 Haz 2024

DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDİ YETKİN 19. TÜRK CEZA HUKUKU GÜNLERİ KONGRESİ’NDE TEBLİĞ SUNMUŞTUR

Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erdi Yetkin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Alexander von Humboldt Stiftung işbirliğiyle Türk Ceza Hukuku Reformunun 19. Yıldönümü için “Bilme ve İstemeye Dair Araştırmaların Ceza Hukuku Sorumluluğu Bakımından Önemi” başlığıyla Humboldt-Kolleg İstanbul etkinliğinde ve 19. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi’nde Suç İşlemek Amacıyla Örgütlenme Suçları/Silahlı Örgüt/Terör Örgütü/Uyuşturucu Madde Ticareti konuları üzerine eğilen dördüncü çalışma grubu içerisinde yer alıp Kongre’nin 2 Haziran 2024 tarihli “Bilme-Hareket Bilinci” konulu 7. oturumunda “Hazırlık Suçlarında Cezalandırılabilirliği Kurucu Unsur Olarak Subjektif Tipiklik Unsurları” konulu tebliğini sunmuştur.

Türk Ceza Hukuku Günleri için bağlantıya tıklayın.