26 Mar 2024

Dr. Öğretim Üyesi Erdi Yetkin’in “Cezalandırılabilirliğin Öne Alınmasının Bir Görünüş Biçimi Olarak Hazırlık Hareketlerinden Doğan Ceza Sorumluluğu” kitabı, İstanbul Ceza Hukuku ve Kriminoloji Arşivi Serisinde yayımlandı

Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erdi Yetkin’in “Cezalandırılabilirliğin Öne Alınmasının Bir Görünüş Biçimi Olarak Hazırlık Hareketlerinden Doğan Ceza Sorumluluğu” konulu doktora tezi, İstanbul Ceza Hukuku ve Kriminoloji Arşivi serinde kitap olarak yayımlandı.Cezalandırılabilirliğin öne alınması ve bu kavramın görünüş biçimlerinden biri olarak hazırlık hareketlerinden doğan ceza sorumluluğu, cezalandırılabilirliğin esası ve sınırı bakımından sahip olduğu özel önem nedeniyle mukayeseli hukukta 1970’li yıllardan başlayarak ve özellikle 2000’li yıllardan itibaren, ayrıntılı biçimde incelenmiş bir meseledir ve fakat anılan konular Türk hukukunda daha önce bir doktora ya da doçentlik tez çalışması olarak çalışılmamıştır. Bu çerçevede Dr. Öğretim Üyesi Erdi Yetkin tarafından kaleme alınan ve artık kitaplaşan doktora tez çalışması, Türk Ceza Hukuku literatüründeki önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

Üç bölümden oluşan çalışmada, cezalandırılabilirliğin öne alınması ve sınırları, hazırlık hareketlerinden doğan ceza sorumluluğunun esası ve hazırlık hareketlerinin cezalandırılabilirliği, hazırlık hareketlerinin cezalandırılmasında haksızlık, hazırlık ile suçun özel görünüş biçimleri arasındaki ilişki ve hazırlığın cezalandırılmasında özellik arz eden meseleler ele alınmaktadır.

Sayın Dr. Öğretim Üyesi Erdi Yetkin hocamızı tebrik eder, gelecekte yapacağı çalışmalar için başarılar dileriz.

Kitabı incelemek için tıklayınız.