26 Mar 2024

Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Özocak’ın “Spor Ceza Hukuku” kitabı, Seçkin Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Gürkan Özocak’ın, 2021 yılında “Spor Faaliyetlerinden Kaynaklanan Ceza Sorumluluğu” başlıklı doktora tezi olarak savunduğu çalışma, aradan geçen zamandaki yasal ve pratik gelişmeler ışığında güncellenmiş ve son halini almıştır.

Özellikle 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ve bu kanunda yer alan suç fiillerini de kapsayacak şekilde genişletilmiş olan çalışma, Seçkin Yayıncılık tarafından Şubat, 2024’te yayımlandı.

Bu kapsamda kitapta,
🔴 Spor faaliyetinin genel çerçevesi,
🔴 Spor ve hak ilişkisi,
🔴 Ulusal ve uluslararası spor organizasyonu ve spor yargı yapılanması,
🔴 Spor faaliyetinin ceza hukuku açısından hukuki niteliği,
🔴 Suç genel teorisi kavramlarının spor faaliyetleri yönünden incelenmesi,
🔴 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un genel yapısı ve arka planı,
🔴 6222 sayılı Kanun ile 7405 sayılı Kanun’da düzenlenen suç tipleri, yaptırımlar ve tedbirler gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Özocak hocamızı tebrik eder, gelecekte yapacağı çalışmalar için başarılar dileriz.

Kitabı incelemek için tıklayınız.